Zoeken naar contactgegevens overheden en politici

Over de Allmanak

Op zoek naar een Nederlandse overheidsorganisatie of een politieke vertegenwoordiger? De Allmanak biedt een handig overzicht. Zoek jouw overheid of politieke vertegenwoordiger op via deze website, exporteer de gegevens, vul de gegevens aan of hergebruik de open data achter deze website via de API.

Waarom deze Allmanak?

De Rijksoverheid beheert de website almanak.overheid.nl. Dit zou een volledig overzicht van overheidsorganisaties en politieke vertegenwoordigers moeten bevatten. Uit onderzoek van Open State Foundation blijkt echter dat deze almanak veel fouten bevat. De informatie is vaak niet meer actueel of volledig. Bekijk hier het onderzoek waaruit blijkt dat vooral informatie over raadsleden en Statenleden vaak niet klopt.

Een volledig en actueel overzicht en contactgegevens van overheden en politieke vertegenwoordigers is echter essentieel voor burgers, journalisten, bedrijven en belangenbehartigers. Dit kan worden gebruikt om contact op te nemen, voor onderzoek, verantwoording, participatie en belangenbehartiging. Nu zijn gebruikers van deze informatie afhankelijk van tijdrovend handwerk of van private partijen die hoge bedragen vragen voor toegang tot deze informatie.

Open State Foundation vindt het een overheidstaak om een complete en foutloze almanak aan te bieden. Daarom helpen wij de overheid met onze eigen Allmanak. Deze website verzamelt data uit verschillende bronnen. Gebruikers kunnen aangeven wanneer de informatie niet volledig of actueel is. Dit zorgt ervoor dat de betreffende overheid een bericht krijgt met een verzoek en instructies om de data te updaten op almanak.overheid.nl. Zo zorgen we dat de brondata bij de overheid zelf zo actueel mogelijk wordt.

Help mee met het aanvullen van de data

De Allmanak wordt in stappen verder ontwikkeld en er worden later meer functies en data aan toegevoegd. Open State Foundation werkt graag samen met diverse organisaties om de Allmanak nog completer te maken. Interesse in samenwerking? Stuur dan een bericht naar contact@openstate.eu.

Welke data gebruiken wij?

Voor de Allmanak hergebruiken we data van almanak, Eerste Kamer, Tweede Kamer, kieslijsten van de Kiesraad, Pixabay en diverse andere open databronnen van Nederlandse overheden.

Data hergebruiken via een API?

Alle informatie op deze website is herbruikbaar als open data en toegankelijk via een API.

Wie zit er achter deze Allmanak?

Open State Foundation is ontwikkelaar van deze website. Open State Foundation is een onafhankelijke belangenorganisatie en werkt aan digitale transparantie door publieke informatie als open data beschikbaar te krijgen en deze toegankelijk te maken voor hergebruikers. Lees hier meer over Open State Foundation.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het SIDN Fonds en draagt bij aan een volledige lijst van politieke vertegenwoordigers die we gebruiken voor de PoliFLW. Deze website verzameld alle nieuwsberichten die politieke partijen op hun website plaatsen.